Hvorfor lære børn programmering – og er det overhovedet sundt?

Hvorfor lære børn programmering – og er det overhovedet sundt?

Mange børn bruger rigtig meget tid foran skærmen og de fleste forældre er nok enige i, at det ikke altid er helt sundt. Men hvorfor skal børn så lære programmering og hvad får de egentlig ud det?

Hvorfor skal vi lære vores børn programmering

Er det usundt for børn at spille computer?

Lige siden computeren blev allemandseje har debatten om, børns computervaner huseret. Mange mener nemlig, at det er usundt for børn at bruge mange timer foran skærmen. Argumenterne varierer over alt lige fra, at børnene tager skade af at spille uhyggeligt computerspil til, at de ikke får nok motion og frisk luft.

Det kan der for så vidt være noget om, men ser man på, hvordan computere og andre digitale teknologier benyttes af os voksne i dag, må man nok konstatere, at der er gang i en udvikling som nok bliver temmelig svær at stoppe. Til gengæld kan man som forældre tage kontrol over situationen og gøre sit barn til en aktiv spiller i denne digitale verden.

Men hvorfor så lære børn programmering?

Jo altså…

I dagens Danmark – og måske også i resten af verden – er nogle af de mest eftertragtede og bedst betalte stillinger faktisk indenfor programmering og systemudvikling. Hvis vi altså slår fast, at teknologi efterhånden er en fast del af vores verden og vores fremtid, hvorfor så ikke klæde børnene rigtig godt på til denne fremtid? 

Og hvordan gør man så det?

 

Hello World vil gøre børnene til aktive spillere

Hos Hello World er vores mål at give nysgerrige børn et større indblik i kreativiteten bag skærmen! Faktisk blev Hello World stiftet af Kristoffer Sabroe. Kristoffer var træt af, at han altid kritiserede sin søn, Carl for at bruge for mange timer foran skærmen. Til sidst tog Kristoffer initiativ til at gøre noget! Han samlede en gruppe, der skulle lave et anderledes format som kunne give Carl og alle andre nysgerrige børn et indblik i verdenen og kreativiteten bag skærmen.

Resultatet blev en række kurser, hvor en masse dygtige undervisere lærer børn programmering.

Og hvad så med Carl?

Jo, Carl bruger stadig en del tid foran skærmen, men i dag har han selv taget styringen og tager aktiv del i at designe spil og andre spændende ting.

Læs mere om vores kurser i programmering for børn og unge

Klik her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *