Kompetencer, børn og programmering

Det at lære at kode og designe computerspil kan hjælpe dit barn med at styrke de kompetencer, der er mest nødvendige for at løse morgendagens problemer. 

Som forælder kan du ofte være bekymret for, hvor meget dit barn spiller computer. Og ligesom med alt andet i din forældrerolle, så skal der være refleksion og fornuft bag det, du synes, dit barn skal få ud af skærmtiden. Du har jo store ambitioner på dit barns vegne.

Det er dedikation og passion, dit barn udtrykker, når det spiller computerspil. Det er godt! Men en vigtig måde at støtte og fremme disse kompetencer på er at vejlede barnet fra at være en passiv modtager af indhold til at blive en aktiv producent af det. 

Hvilke kompetencer kan dit barn få mens det lærer at programmere?

Kreativitet

Der er mange definitioner, der beskriver ordet kreativitet. Ifølge Robert Sternberg, professor i Menneskelig Udvikling ved Cornell University, er kreativitet produktionen af “noget originalt og værdigt”. Han reflekterer altså over den kritiske rolle beslutningstagning spiller i kreativitet. Det som jeg godt kan lide ved hans definition er, at der sættes et stærkere fokus på begrebet empowerment. Når dit barn lærer at programmere, får det en stemme, en chance for at skabe dets egne spil, tage en idé fra en kontekst og flytte den et andet sted hen, genbruge og videreudvikle dets unikke historie. Med andre ord bliver barnet producenten!

Samarbejde

Du har sikkert oplevet det at være dybt imponeret over en orkesterkoncert, især hvis der spilles et stærkt musikalsk stykke, der får dig på en rejse af forskellige følelser. Du begynder at undre dig over alle de tanker og idéer, følelser, de intellektuelle valg, den tid og al den indsats, der blev gjort for at skabe sådan et stykke.

Samarbejdet kan være så fascinerende, og børn kan have gavn af det ekstremt meget. På vores workshops opfordrer vi børn til at dele deres kreationer med hinanden, udvikle sig iblandt dem, der deler den samme passion for programmering og blive en pålidelig holdkammerat, som alle elsker.  

Problemløsning

Vi lever i en tid, hvor teknologien er i konstant forandring. Mange forskellige færdigheder er nødvendige for at kunne navigere i muligheder og begrænsninger. Du vil have dit barn til at lære at tænke stort og kunne løse de mere og mere komplekse udfordringer, som barnet i fremtiden vil stå overfor. Hvis dit barn har et sind, der nemt kan tilpasse sig udfordringer, vil det helt sikkert komme langt i livet.

Hos Hello World ønsker vi, at børn lærer og bruger deres kompetencer på en sjov, kreativ og systematisk måde.

Læs mere om vores kurser i programmering for børn og unge

Klik her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *