Leg og læring i en digital tidsalder

Computerspil har altid været et emne der deler vandene hos forældre med børn i alle aldre. Tager barnet skade af at spille computer i flere timer? Hvilken påvirkning har valget af computerspil? De fleste spil dukker op og oplever stor hype, lige fra Counter-Strike til World of Warcraft, samt nyere online spil som Fortnite. Især sidstnævnte har oplevet enorm popularitet blandt yngre spillere og nettet bugner af streamere der deler deres sejre og tab med en stor følgerskare.

Uanset hvad man mener om computerspil, så er én ting sikkert – den digitale verden er kommet for at blive. Børn er vokset op med computere og er hjemmevant på internettet. Du kan heller ikke undgå at skulle bruge en computer på utallige arbejdspladser – og så er programmering og systemudvikling nogle af de færdigheder som det fremtidige arbejdsmarked vil få stor efterspørgsel på. Hvis man går med en programmør i maven, er det derfor helt oplagt at komme i gang!

Børn lærer i en tidlig alder at navigere en computer og spille spil – men hvis man kun har kradset i overfladen, kan det være svært at forstå helt hvad der ligger bag de mange funktioner og handlinger man bruger i et spil. Der ligger timevis af arbejdstimer bag hvert klik og mange spil viser fantastisk kreativitet fra udviklernes side. Det er netop denne baggrundsviden som Hello World retter sig imod. Her kan børn lære hvordan disse spil bliver opbygget og forstå de mekanismer der bruges til at skabe et fængende spil, så de i bund og grund er mere bevidste om det produkt som de bruger så mange timer på.

Når først man lærer at forstå hvordan spil fungerer, så kan man også tage kontrollen tilbage og blive en aktiv spiller. Hos Hello World sætter vi fokus på kreativitet som den drivende kraft bag vores workshops. Børnene bliver i stand til selv at skabe, i stedet for udelukkende at forbruge spil.

Vi tilbyder workshops indenfor programmering målrettet børn i alderen 9-13 år. Vi har samlet en række eksperter indenfor feltet, som samtidig har masser af erfaring med at undervise, så børnene er garanteret en lærerig, udfordrende og sjov oplevelse. For os er det vigtigst at barnet har det sjovt, samtidig med at de har muligheden for at lære en yderst nyttig færdighed der kan følge dem resten af livet.

Vores workshops er naturligvis inddelt på flere niveauer, så alle kan finde et hold der passer til dem. Hvis man aldrig har lavet programmering før, er det oplagt at tage vores Workshop I – Begynder, hvor man lærer at bruge værktøjet Scratch til at lave sine egne computerspil. Ingen erfaring kræves – blot entusiasme og en god fantasi, så man kan udvikle sine ideer og arbejde på sit helt eget computerspil.

Når først man har lært Scratch at kende, kan man prøve vores Workshop II – Let Øvet, hvor vi udvider med nye teknikker, problemløsning og design. Børnene bliver introduceret for sjove oplæg og øvelser hele vejen igennem, så man både kan få opfrisket sin viden og blive udfordret.

Hvis man allerede har gennemført disse to workshops, så har vi også vores endelig Workshop III – Øvet. Her får man selvfølgelig en lille genopfriskning, inden man bliver præsenteret for flere teknikker og lærer hvordan man kan kombinere dem til at programmere sit spil.

Med vores tre workshops er der derfor rig mulighed for at blive klædt på til at udforske verdenen indenfor programmering. Læring og sjov kan sagtens gå hånd i hånd, og man kan møde mange jævnaldrende med samme interesse for spil på vores workshops. Vi opfordrer alle vores deltagere til at dele deres spil og fremskridt med hinanden, så der er fokus på samarbejde og holdspil. Dette giver både socialt samvær ude i den virkelige verden, men hjælper også enormt meget på udviklingen af færdighederne.

Spiludvikling kræver problemløsning, kreativitet og omhyggeligt arbejde, men er også utrolig sjovt – især hvis man måske er lidt træt af at spille de samme spil hele tiden. Hvorfor ikke lave sit eget spil i stedet? Børnene bliver både klogere på programmering, men får også en ny, bevidst tilgang til spil, samt det arbejde og fantasi der kræves for at lave dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *