Programmering, spildesign og fascination af computere
- mød 1. del af teamet bag Hello World!

Har du gået og undret dig lidt over, hvem der egentlig står bag Hello World? I denne uges blogindlæg får du svaret!

Her kan du mødes første del af vores team, og blive klogere på, hvorfor vi brænder for at lave kurser i programmering for børn og unge!

Hvorfor skal vi lære vores børn programmering

Kristoffer Kelstrup Sabroe

Hvorfor er du med i Hello World?

Jeg har en søn, der spiller rigtigt meget computer, og jeg var frustreret over, at der ikke var mere indhold i det, han foretog sig. Jeg havde en fornemmelse af, at hvis han blev i den verden, ville han ende som et forkrøblet monster i sin sækkepude. Jeg ville gerne have, at han skulle lære noget, og ikke bare modtage.

Hvad er din rolle?

Jeg har arbejdet med innovation og produktudvikling i mange år og er meget procesorienteret. Mit speciale er idéudvikling og design. Jeg betragter kodning som håndværket, der skal sættes ind i en problemløsningskontekst. Der er mange faser, man skal igennem, når man sætter et mål om at lave et computerspil. Først skal man have en masse idéer, så skal man finde et fedt design, og i sidste fase går man i gang med at kode. Jeg hjælper børnene igennem alle disse faser.

Jakob Ingvardsen

Hvorfor er du med i Hello World?

Min søn på 11 år bruger en hel masse tid på at sidde foran en skærm. Tid, som jeg egentligt synes er uproduktiv, og som kan bruges meget mere fornuftigt. Derudover har jeg lige siden jeg var ung været interesseret i programmering. Min far var lærer og underviste som en af de første i Norge i programmering. Det var jeg meget fascineret af, da jeg var 10-12år. Og det har på en anden måde ikke ændret sig, logikken bag er for så vidt den samme.

Hvad var det første, du selv kodede?

Det første, jeg programmerede, var ”Master Mind”. Og så et tennisspil, hvor der var en tennisbane, to streger på hver side og så en tennisbold, der fløj frem og tilbage. Det husker jeg krystal klart. Dengang var jeg 10 år.

 

Læs med i næste blogindlæg, hvor du kan møde resten af teamet!

Læs mere om vores kurser i programmering for børn og unge

Klik her