Interview med Edith

Edith

Hvad har spillet en særlig rolle i skabelsen af din interesse indenfor programmering?

Jeg var ikke så interesseret i programmering før i tiden. Da jeg var mindre programmerede jeg lidt sammen med min mor og min far. Derudover var jeg en enkelt gang på et kodekursus, men generelt har jeg ikke lavet særlig meget programmering.

Hvad kan du godt lide at lave? Det kan både være i skolen/på universitetet, og når du har fri.

I skolen interesserer jeg mig for matematik, og generelt kan jeg godt lide de naturvidenskabelige fag. Udover det kan jeg godt lide den kulturelle del—jeg spiller op til flere instrumenter, jeg synger i kirkekor og danser ballet.

Har dine forældre haft indflydelse på dit valg af uddannelse?

Jeg er ikke kommet så langt i mit valg af uddannelse, da jeg kun går i 9. klasse. Imidlertid har jeg besluttet mig for at starte på htx efter sommeren. Jeg vil sige, at mine forældre helt klart har påvirket min interesse indenfor matematik og det naturvidenskabelige, fordi det altid har været en stor del af mit liv, men ellers så er det mig selv, der har haft lysten og passionen for at lære mere om programmering.

Hvordan oplever du programmerings-området ift. dine fremtidsperspektiver?

Jeg har ikke tænkt så meget over min fremtid endnu. Jeg ved det ikke rigtigt. Men jeg vil gerne gå på universitetet og læse noget indenfor naturvidenskab.

Hvordan får vi flere unge, særligt piger, til at vælge programmering og spildesign, og interessere sig for en karriere indenfor det?

Jeg tror helt bestemt, at der er nogle tabuer omkring programmering og spildesign. Man forbinder det mere med en drengeting. Der er altid den der stereotype af en masse drenge, der sidder og spiller computer, mens de spiser pizza og drikker cola. Man forestiller sig et miljø, hvor måske mange piger ikke har så meget lyst til at være i. Så jeg tror, at det er vigtigt at vise pigerne at det ikke er sådan i virkeligheden, og at de godt kan lære at programmere eller designe deres egne computerspil.

Synes du, at manglen på kvindelige rollemodeller indenfor programmering har en betydning for, at unge piger i mindre grad orienterer sig mod programmerings-jobs? Har du en kvindelig rollemodel?

Min mor har altid været en rollemodel for mig, fordi hun er datalog samt arbejder indenfor den naturvidenskabelige side. Men jeg kan godt sige, at der mangler lidt kvindelige rollemodeller. Når du kigger på de rigtige store indenfor denne branche, så er de første, du tænker på, mænd. Der er ikke så mange kvinder, der har udrettet noget stort inden for IT. Det er hovedsageligt mænd.

Programmering kunne sagtens være en pige ting også.

Sidder du nu og gamer igen?

Giv ungerne en spændende, udfordrende og kreativ oplevelse. Tilmeld dem til en Workshop i Programmering og spildesign i dag!

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *